Saturday, September 25, 2010

Jantina Laptop

Aku baru tau kita dapat tau jantina laptop kita. Tak caya korang boleh cuba ni.

Step:


1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save as. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
    Save as =  love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?

Kalau dengar suara laki, maknanya laptop korang tuh laki lah dan sebaliknya.

Enjoy lahh!Boleh wat segar mata yang kuyu..haha

2 comments:

LaLaLovy said...

kita boleh replace other word selain i love u. apa2 word je boleh la.

akuwanny said...

hehehe..harap semua yang cuba mengenali jantina laptop tu senyum2 la kat depan laptop..hehe..mana tau kalau berlainan jantina dr korang boleh ngorat2(gurau je (:)

stalkers terhormat ;P